Wednesday, March 31, 2010

MRSM Gerik- Pengalaman Hantu Paling Spoil

Al kisahnya...

Teringat masa kat MRSM Gerik dulu, memang banyak cerita hantu. Tapi ni adalah yg paling spoiled. Masa form 3, ada satu malam tu, area2 pukul 2am(tak berapa ingat tapi time tu aku da tidor), aku terjaga dari tidor dan ke bilik air untuk mandi.(Huhu, time2 baru nak jadik remaja, paham2 je la, semuanya terjadik secara otomatik~). Asrama kat Gerik ni mmg terkenal ngan ke-spooky-annya, dengan lampu2 yg dah takleh nyala. ish3.. tapi terpaksa la aku redah jugak, esok pagi2 ramai org gune bilik air.

so, time2 tgh mandi aku da rasa tak sedap. rasa seram semacam je. ye la, aku mandi kat tempat basoh baju je, so bleh nampak direct koridor panjang yg gelap gelita tu(ada satu due lampu je). tambah pulak aku tak pakai cermin mata, so disebabkan kerabunan aku, anything could be anything. huhu.. takot2..

bile da nak abis upacara bersiram tu. aku pon lap2 badan dan balut towel, dan bersiap utk ke bilik aku yg terletak kat paling hujung koridor. bile elok je aku nak melangkah keluar dari bilik air, tiba2 aku ternampak ada sesuatu bergerak dari bilik yg paling dekat ngan pintu bilik air. (bilik first lepas bilik air ni ade lampu depan dia, tapi samar2 la). jantung da degup degap..


tiba2.. zassss!!! ade bende terjulur keluar dari pintu bilik tu!! separuh badan je.. dah terjulur tu die dok diam je... tak bergerakk.... ngeee... aku da takot nak keluar bilik air dah time tu. aku mmg tak jelas rupe die, sebab aku rabun, campur ngan malam yg gulap gulita tu.. aduussss.... camner aku nak redah ni?

aku nekad utk redah jugak di hadapan makhluk pelik tu. aku berjalan slow2. bile da dekat je ngan makhluk tu, aku terus kuatkan kaki utk terus melangkah (padahal dah gigil2 ni)


aku panjatkan doa ke hadrat Tuhan yang maha kuasa, semoga dihalau makhluk ni cpat.. shooo shooo!!!



dan aku juga membaca ayat2 Quran yg aku tahu.. (ayat kursi dan 3 qul je kot, huhu)


Dan dengan gigih aku terus melangkah. memang aku tak pandang kiri kanan, pandang depan je. bila melintas depan dia, tiba2 makhluk tu bersuara.. Yo(ni nama aku ye, org panggil aku yo)!! bile die sebot je nama aku, seluruh badan aku dah longlai.. dan menggigil seluruh badan


nooo!!!jangan makan aku! aku tulang je!! ngeeee.. takot2!


dan tak cukup dengan tu, dia bersuara lagi..

"Kau wat ape mandi pagi2 ni Yo?"..

???????? EH? asal suara cam kenal? Lepas tu makhluk tu siap gelak2 dengan nada yang sangat manusia.. uik? asal tak mengilai? bila aku pandang ke makhluk tu..

Aku nampak mata, buku dan mulut yang tengah tersengih2 cam kerang busuk. Dan die sengih dengan sangt innocent seolah2 tak bersalah hapa..

Dielah Mohd Noor si pengakap!!!


+


Yang tengah stadi di depan biliknya dengan teknik "melunjur hanya separuh badan"

(sori Mohd Noor, tak jumpe model lelaki. huhu)


+


Sebab blok dah light off, so dia stadi di bwah lampu koridor depan bilik die


||


Dan aku jadik mangsanya~~~~.....

(sob sob...sedih.. )



Untuk Mohd Noor, mati2 aku ingatkan muke mung macam ni


Itulah cerita antu paling spoil pernah aku alami. ish3...

9 comments:

  1. ahahaha!! apakah???
    lawak gila.. kalau aku dah pengsan kot

    dulu aku blok keranji :)

    ReplyDelete
  2. Kau blok apa ? Aku blok merbau ..:D

    ReplyDelete
  3. Blok keranji? Block merbau??? Uih terasa aku ni dh tua..adeyh...time aku dlu takde nama2 tu...time aku dlu simple je nama dia..L1,L2,L3 and L4..L4 paling baru la time tu...salam semua ex-maresmag...btw aku batch 8..so aku kenal la sape yo and md nor pengakap nih...kikikikiki...sebab batch aku :p

    ReplyDelete
  4. Blok keranji? Block merbau??? Uih terasa aku ni dh tua..adeyh...time aku dlu takde nama2 tu...time aku dlu simple je nama dia..L1,L2,L3 and L4..L4 paling baru la time tu...salam semua ex-maresmag...btw aku batch 8..so aku kenal la sape yo and md nor pengakap nih...kikikikiki...sebab batch aku :p

    ReplyDelete

 
◄Design by Pocket